Etusivu Talli Asukkaat Kasvatus Toiminta

Tallin & Henkilökunnan esittelyä

Päiväohjelma

6.30 Aamuheinät & -ruoat
8.00 Hevoset tarhaan
9.00 Tallin ovet aukeaa vieraille
12.00 Wuuki ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
16.00 Päiväheinät
18.00 Wuuki ratsastaa hevosia tarpeen mukaan
21.00 Hevoset sisälle (kesällä monet ulkoilee öisinkin), iltaheinät & -ruoat
21.30 Tallin ovet sulkeutuvat vierailta
22.00 -> Hiljaisuus.Historiaaa....

2014

Maaliskuussa 2014 Wuuki sai käsiinsä rakennuslupa paperit, pari päivää myöhemmin Vuhtajärven rannalle saapui suuri joukko rakennusmiehiä, kaivinkoneita, työvälineitä ja kuorma-autoja. Maantasoitusta, parin vanhan rakennuksen purkamista ja muutaman uuden rakennuksen kokoamista elementeistä. Pian tämä tontti sai uuden ilmeen. Tilalle jätettiin vanha tallirakennus, varastoksi. Viidenkymmenen (50, kuvista kolmas) hevosen talli valmistui todella nopeasti, tilavat ja valoisat karsinat, sivuista seinin varustettuja, mutta käytävälle päin puoliksi myös kalterein. Talli maalattiin punaiseksi. Tallipihan yksi vanhoista rakennuksista sai uuden ilmeen sisältä, maneesiksi (kuvista toinen) kutsutaan. Maneesirakennusta jouduttiin hieman jatkamaan, jotta saimme tilavan ja avaramman. Maneesin "taakse" rakennutimme varastorakennuksen (kuva neljä) heinäpaaleille ja toisen puolen mönkijälle ja traktorille.

Talli on rekisteröity VRL:oon 05.05.2014, tunnisteella WUKI1585. Talli on järjestänyt tänä vuonna useita KRJ & ERJ alaisia kilpailuja.
vrt Wukin ensimmäinen kasvatti; Suomalainen puoliverinen, ori, Cube WUK, syntyi 21.06.2014.

Talli ja pihapiiri


Alue on suuri ja avara. Vasta rakennettu talli, hevoset tarhaavat yleensä kolmen tai neljän porukassa, joissakin tapauksissa yksin tai jopa viisi. Laitumet erikseen oreille ja ruunille, tammoille, varsoville/varsallisille ja "eristettäville tapauksille" (sairastapaukset, ei tule toimeen, jne). Pihapiiristämme löytyy myös maneesi, loistavalla varustepaketilla ja pienellä katsomolla. Valaistut ulkokentät erikseen esteratsastukseen ja kouluratsastukseen, molempiin omat katsomopaikat. Parkkipaikallamme mahtuu olemaan myös isompia hevosautoja, mutta sen täyttyessä, mahdollista parkeerata lähelle tallialuetta.
Tallissa on viisikymmentä (50) suurta ja valoisaa karsinaa. Karsinoissa on aina tarjolla tuoretta vettä vesiautomaatista, ruokakaukalot löytyvät karsinan seinältä ja heinät laitetaan nurkkaan. Karsinoiden liukuovissa on teline, johon voi laittaa vaikka loimen, sekä koukku riimulle & riimunnarulle (kuvissa niitä ei näy, sillä asennettu jälkeen päin). Tallista löytyy myös satulahuone, rehuhuone, talikoita, ämpäreitä, kottikärryt, vesipiste ja pesupaikka.
Pihattomme sijaitsee tarhausten vieressä, jossa asustavat useimmiten meidän paksuturkkisemmat kauraturvat.Jos sinulla on tarvetta karsinapaikalle, otathan yhteyttä minuun sähköpostitse.

Tallin ympäristöä lisää...

Maastoilua

Tallin ympäristöstä löytyy useita erilaisia maastoja, tallin piha-alueelta lähtee jo kolme erilaista maastoa. Ensimmäinen maasto lähtee tarhausten vierestä, noin 5 km mittainen, yhdistyy myös vaellusreitillemme, jolla pituutta on reilusti yli 10km. Parkkialueen vierestä lähtee noin 3 km mittainen maastoreitti, tätä reittiä käytämme eniten aloittelijoiden kanssa, sen helppouden vuoksi. Varsallisten laitumen vierestä lähtevä maastoreitti on 3, 5 tai 10 km pitkä, jonka alussa on maastoeste -ratamme.


Mielestäni maastomme ovat kauniit, niin kesäisin kuin talvisinkin. Todella vaihtelevaa maastoa, mäkiä, rinteitä, peltoja, niittyjä, erilaisia metsäteitä, jne. Olemme pyytäneet jokaiselta metsänomistajalta erikseen luvan, joten saamme rauhassa maastoilla.Rantamökille


Varsomis/varsallisten laitumen edestä kulkeva tie jatkuu meidän rantatontille. Matkanvarrelta pääsee useille erilaisille maastoreiteille ja poluille, meidän useimmat vaellusreittimme alkavat myös tämän tien varrelta. Parin kilometrin päässä, nyppylän takana näkyy järveä, pian myös mökki ja muut piharakennukset. Mökkiin mahtuu noin parisenkymmentä henkilöä yöpymään, joten leirien aikana pystymme yöpymään myös rannassa. Saunarakennus ja kota mahdollistavat myös kylpemisen ja grillailun. Rannassa on uintimahdollisuus ihmisille, kuin eläimille, sekä veneily tai melominen kanootilla on mahdollista. Leireillä järjestämme erilaisia joukkuepelejä, kuten kanootteilla pallopeli, lentopalloa, jalkapalloa, pesäpalloa, tikanheittoa ja erilaisia joukkueena ja yksin selvittäviä pelejä/leikkejä.

Henkilökuntaa

Ettehän te esittelyjä kaipaa, mutta kuitenkin.

Wilma "Wuuki." Gross

Tallin perustaja & omistaja / Remontoi.
23-vuotias nainen, Pohjanmaalta. Rakensin Markin kanssa talon Vuhtajärven rannalle (nykyisen tallin läheisyyteen), meidän ensimmäisen yhteisen talomme. Asun aviomieheni Mark Gross'n ja meidän yhteisen lapsen, viisi vuotiaan Nean kanssa. Perheessämme on myös koiria, kurkkaathan kennelini asukkaita kennel Wuuksen omilta sivuilta.
Harrastan aviomieheni kanssa autoilua, ennen ajoin rallicrossin SM-kilpailuissa, hyvin menestyneenä. Perhe-elämän myötä tämä jäi vähemmälle ja nykyään harrastan vain vapaa-ajalla.
Ostin ensimmäisen hevoseni lopetuksen alta, Amanda B'n, mutta huomasinkin piakoin tallin täyttyneen ja laajennuksen tulleen ajankohtaiseksi. Haaveilen kilpailu- ja siitostallista.

Kuulun NOK -seuran jäseneksi 5.5.2014 alkaen.


Mark Gross

Wuukin mies & kengittäjä / Remontoi.
Mark on 32-vuotias miehen alku, ikuinen poika. Työkseen kengittää hevosia, tällä hetkellä Mark kengittää myös vaimonsa hevoset. Vapaa-aikaan Markilla kuuluu autoilu vaimonsa kanssa. Erilaisten autojen rakentelu on miehelle melkein pakkomielle.
Mark ajaa rallicross SM -kilpailuissa, tällä hetkellä maailmanmestarina. Usein tienpäällä.Nea Gross

Perheen pienin, äidin ja isin suuri apuri / ns. vastuu shetlanninponeista
Nea Gross, lempinimeltään Neppis. On 5-vuotias tyttö, joka auttaa äitiään ja isäänsä. Rakastaa hevosia ja Neppikselle ostettiin ensimmäinen oma poni, Narri. Tämä tyttö keskittyy eniten kaikkiin tallin shetlanninponien hoitoon ja liikuttamiseen, sillä itse en voi niiden selkään nousta. Toivon mukaan jatkaa jalanjäljissäni ja rupeaa tallinpitäjäksi.
Miranda Wollander

Tallityöntekijä, ratsastuksen opettaja
Miranda on 39-vuotias, avioliitossa Johnin ja kolmen teini tytön äiti. Miranda on Wilman yksi parhaimmista ystävistä ja tämän myötä tarjosin Miralle töitä meiltä. Miranda on opiskellut useita vuosia ratsastuksenopettajaksi, seurannut muita huippu opettajia ja ottanut heiltä oppeja. Mirandalla on itsellään kaksi hevosta, joiden kanssa kilpailee maailmanlaajuisesti, mutta hevoset asustavat tällä hetkellä täysylläpidossa tallilla USAssa. Miranda on huumorintajuinen, vitsikäs ja osaa näpäyttää muita. Tältä naiselta eivät vitsit tosiaan lopu. Tehokas työntekijä ja aito, rehellinen.


ulkoasu © VRL-02116 * Kuvien © merkinnät löytyvät kuvista!