Etusivu Talli Asukkaat Kasvatus Toiminta

Rhonada WUK

KTK-III


© VRL-01080
KUTSUMANIMI Ria KASVATTAJA vrt Wuki, Wuuki (VRL-13582)
ROTU, SKP Welsh Mountain (sec. A) OMISTAJA vrt Wuki, Wuuki (VRL-13582)
SYNTYMÄAIKA, IKÄ 29.04.2014, 15v REKISTERINUMERO VH14-024-0242
VÄRI Rautiaankimo PAINOTUSLAJI Yleispainotteinen
SÄKÄKORKEUS 117cm KOULUTUSTASO Helppo B, 50cm, vaikea valjakkoajo

Kantakirjalausunto, ylimääräinen tilaisuus
17 + 16 + 17 + 19 = 69p., KTK-III

Villin ja vapaan sielun omaava tamma, ikuinen omantiensä kulkija. Ria ei ole oikeastaan mikään vaikea tapaus, mutten sanoisi helpoimmaksi myöskään. Tästä tammasta ei energiaa puutu, nauttii saamastaan vapaudesta laitumella, laukaten ja laiduntaen. Laitumelta hakiessa tammaa, saa kutsua useita kertoja, eikä silti Ria viitsisi millään päätään nostaa, riimunnaru ei tuo mitään iloa. Taluttaminen on meillä alkanut vihdoin sujua, eikä enää jokaisen puskaan tarvitse itseään kiskoa. Ria on myös toiselta puoleltaan lempeä ja huomaavainen, ei yhtä kovisteleva kuin useimmat tammat. Eläinlääkärin käsittelystä tämä neiti ei ole moksiskaan, saa laittaa vaikka solmuun ja tuskin korvaansa liikauttaa.

Hoitaessa on erittäin tärkeää muistaa sitoa riimunnaru kunnolla kiinni hoitopuomiin, tilaisuuden saadessaan osaa Ria nappasta riimunnarun irti ja karata. Vaikkei tamma kauas tallin pihalta katoa, tuhoa saattaa saada aikaan. Harjaamisesta tamma ei usein ota mitään kantaa, syö mieluummin heinää, kuin edes suostuisi hörähtämään harjaamiselle. Kavioiden nostelu on vielä todella heikkoa, onko se laiskuutta vai mitä lie, - harjoittelemme tätä kuitenkin päivittäin. Jokainen päivä tuo uusia elämyksiä. Suojien laittaminen on haasteellista, sillä tamma ei haluaisi jalkoihinsa mitään ylimääräistä "painolastia", ne oudot kapistukset saavat tamman oikein hätkähtämään ja kuopimaan maata enemmän ja enemmän. Viimein kun suojat on asetettu jalkoihin, alkaa vimmattu jalkojen nostelu ja kopistelu. Satulahuovan ja satulan asettamin kohdilleen menee kohtalaisen hyvin, mutta satulavyötä asettaessa kiinni, Ria aloittaa tavanomaisen pullistelun. Kiristelen yleensä vyön aina osissa. Ria on kehno ottamaan kuolaimia vastaan, nostelee päätään ja kääntelee sivuille. Mutta lopulta tyytyy ottamaan kuolaimet suuhunsa, loppu menee kevyesti.

Olemme harjoitelleet liikkumista pitkällä liinalla, varusteet päällä ja olen myös itse ratsastanut. Kouluratsastuksessa tamma on alkuun todella jäykkämäinen, ja kohmea. Kuin pientä aamupakkasta lokakuisena aamuna. Taivutukset ja perän toiminta tökkii useita kertoja, mutta lämmittelyn ja usean toiston jälkeen ne liikkeet taas sieltä ilmestyvät sulavampina ja paljon paremman näköisinä. Pohkeenväistöissä meillä on useammin tekemistä, eikä kyllä askelvaihdotkaan vielä suju täydellisesti. Esteillä olemme Rian kanssa todella aloittelijoiden joukossa, kohtalaisesti 50cm ylitetään. Irtona olemme kokeilleet pari kertaa 60cm, mutta jokakertaisen kieltäytymisen vuoksi, pysymme mielellämme tuossa 50cm luokassa. Onnekseni Riasta on myös mahdollista saada valjakkolajiin sopiva poni, silloin tamma olisi ensimmäinen tallini welshponeista, joka kilpailisi valjakossa. Sitä lajia odottelen innolla, jos se laji sytyttäisi enemmän, niin voisimme esteet jättää suosiolla vähemmälle.

Rian lastaaminen kuljetusautoon sujuu suht mukavasti, perus taluttamisen malliin, pariin otteeseen on tainnut tamma kieltäytyä nousemasta kyytiin, mutta niiden kertojen syynä oli kova pauke ja toisella kertaa yksi poneista kolisteli. Riaa on totutettu auton kyytiin jo pienestä pitäen, usein viety kilpailupaikoille vain siksi, että tottuu ääniin ja erilaisiin asioihin. Kilpailukentillä Ria on rauhallinen ja tyyni. Suorittaessaan rataa yrittää tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavallaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Quotidian Oscillate
wm, hrmkm, 118cm (VH13-024-0063)
ii. Ordinary Perception
wm, km, 119cm (EVM)
iii. Vernacular II
wm, rt 118cm (EVM)
iie. Another Beauty
wm, km, 116cm (EVM)
ie. Cynarctomachy
wm, m, 121cm (EVM)
iei. Broholmy
wm, m, 121cm (EVM)
iee. Peumaconiosy
wm, rn, 119cm (EVM)
e. Babe II
wm, rtkm, 118cm (VH14-024-0200)
ei. Aidan
wm, rtkm, 120cm (EVM)
eii. Peridot
wm, rt, 121cm (EVM)
eie. Gaia
wm, rnkm, 117cm (EVM)
ee. Liberty GRO
wm, km, 118cm (EVM)
eei. Montego
wm, km, 120cm (EVM)
eee. Upwell GRO
wm, rtkm, 120cm (EVM)

i. Quotidian Oscillate on 118cm ja väritykseltään harmaankimo welsh mountain rotuinen ori. Kasvattajana Marilyn Rexil (evm). Pirteä, leppoisa kaveri, myös kokemattomilla on mahdollisuus nousta satulaan. Menestynyt hyvin valjakossa, sekä kouluratsastuskilpailuissa, esteiltä saavutuksia on vähemmän. Jälkeläisiä taitaa olla yhteensä kaksi, ainakaan korviini en ole muuta tietoa saanut.
ii. Ordinary Perception on 119cm, kimo welsh mountain rotuinen ori. Kilpailee ympäri Eurooppaa, valjakkoajokilpailuissa. Rennon oloinen poni, joka ei turhista säikähtele. Radalla tekee parhaansa ja suoriutuu usein mukavasti. On ori ollut ahkera muussakin kuin kilpailukentillä, sillä jälkeläisiä on jo kymmenkunta.
iii. & iie. Vernacular II ja Another Beauty - näistä on huono mennä kertomaan mitään, sillä kukaan ei osaa kertoa heistä yhdellä tiellä mitään. Toinen sanoo toista ja toinen toista. Kuulemma jälkeläisiä orilla ainakin olisi useita, mutta tammalla kaksi. Molemmat ovat kilpailleet esteillä, menestyksestä ei ole kerrottu mitään, joten tuskin sitä on?
ie. Cynarctomachy oli 121cm ja kauniin musta welsh mountain tamma. Asusti koko elämänsä Marilyn Rexilin omistamalla Hillrock nimisellä tallilla. Tammaa nähtiin hyvin harvoin kilpailukentillä, sillä toimi paremmin tuntiponina. Nuoremmille hevosille ja poneille toimi opettajana, luonne oli sopiva siihen työhön. Maailmalla on kaksi jälkeläistä, joista toisen synnytykseen tamma sitten menehtyi.
iei. & iee. Broholmy:stä olen kuullut paljon hyvää, sillä ori on menestynyt maailmanlaajuisesti kouluratsastuksessa. Orilla on monia jälkeläisiä. Mutten tiedä tarkkaa väritystä, saati säkäkorkeutta - niistäkin on monia kertomuksia. Peumaconiosy on myös aika tuntematon tamma, jossain peräkylillä syntynyt ja asustellut.

e. Babe II on syntynyt 17.03.2014, Grosdalian Stable - nimisellä tallilla. Kasvattaja Milena Groe päätti huutokaupata tamman. Onnekseni olin kiertelemässä huutokauppoja, ja viimein pääsin paikalle katsomaan. Kova äänisen huudon saattelemana, tarjosin tammasta. Kuvankaunis, 118cm korkea ja rautiaankimo värityksen omaava poni muutti meille vrt Wukiin. Koulupainotteinen, kilpailu uransa alussa, joten sijoituksiakin on vasta vähän. Lempeä, mutta yhden ihmisen poni. Tammalla on tällä hetkellä yksi jälkeläinen.
ei. Aidan syntyi Saksassa Hoblemsomin tallissa, 30.11.2008. Väriltään ori on rautiaankimo ja säkää löytyy 120cm. Orin kanssa on kierretty pitkin Eurooppaa kilpaillen esteratsastuskilpailuissa, myös muutamia kertoja valjakkoajokilpailuissa.
eii. & eie. Peridot on syntynyt 19.08.2005, Iso-Britannian hienostoväen tallille. 121cm korkea ja väritykseltään rautias. Orimaisuuden kasvaessa, omistajat päättivät myydä pois, eihän heidän tapoihin kuulunut riehuvat orit. Peridot muutti siitostalli Jillfroon Saksan liepeille. Menestyi kouluratsastuskilpailuissa menestyksekkäästi, tallissa hyllyjä koristavat vino pino pokaaleja ja ruusukkeita. Olen kuullut orilla olevan jälkeläisiä ainakin kaksikymmentä, ellei enemmänkin.
Gaia on syntynyt 25.04.2006, muutti ratsastuskoulu Hoblemsomiin, joka sijaitsi Saksassa, vuonna 2009. Väritykseltään ruunikonkimo, 117cm korkea. Toimi myös terapiaponina useita vuosia. Kilpailukentille tamma ei sopinut, turhan suuren metelin ja stressaamisen vuoksi. Gaia on ollut lempeä ja rauhallinen luonteeltaan, välttää turhia hälinöitä ja viihtyy myös omissa oloissaan. Jälkeläisiä ei ole kuin yksi, sillä ikä rupesi tekemään tepposia ja tamma siirtyi eläkkeelle. Pari vuotta tallinpitäjät vielä tammaa pitivät laiduntamassa, jonka jälkeen poni päästettiin ikuiseen uneen.
ee. Liberty GRO on syntynyt Milenan tallissa, vuonna 2010, 17. Joulukuuta. 118cm korkea, väritykseltään kimo tamma. Kilpaillut menestyksekkäästi valjakkoajokilpailuissa, mutta myös esteillä. Kouluratsastuksesta tämä poni ei koskaan syttynyt ja kentän kiertäminen on ollut todella heikonlaista. Näyttelyissä tämä tamma on käynyt pari kertaa, mutta menestykselle ei ole vielä ainakaan tullut mahdollisuutta. Tietojeni mukaan jälkeläisiä olisi kolme, joista viimeisin olisi Babe II.
eei. & eee. Montego syntyi Iso-Britanniassa, joskus vuoden 2009 ja 2010 välissä, sillä tarkkaa tietoa minulla ei ole. Väriltään kimo ja säkää löytyy lähes 120cm. Vanha pariskunta omisti tämän orin ja poni toimi useimmiten lasten ratsuna, kerran paikalle oli saapunut kokeneempi nainen, joka ratsasti omilla hevosillaan mestaruuskilpailuissa. Nainen oli tarjonnut orille uutta kotia luotaan ja sinne poni lähti. Loppujen lopuksi Montego menestyi todella hyvin kouluratsastus- ja esteratsastuskilpailuissa. Jälkeläisiä taitaa maailmalla olla useita kymmeniä, ellen valehtele.
Upwell GRO on syntynyt myös Milenan tallissa, vuonna 2008, 21. Kesäkuuta. Tämä tamma on perinyt kauniin rautiaankimon värityksen isältään, mutta ulkonäöllisen kauneuden emältään, hieman raskaammalla keholla. Säkäkorkeus on noin 120cm Tästä tammasta energia ei ihan vähällä lopu, jos loppuu koskaan. Huomionkipeä kun on, yleensä pyörii joka paikassa ja kaikkien lähellä. Kilpailukentillä tätä neitokaista ei kovin usein olla nähty, sillä on toiminut enemmän ratsastuskoulun käytössä. Jälkeläisiä ei taida olla enempää, kuin Libert GRO.

ori/tamma Varsan nimi
s. 00.00.0000
i. Hevosen nimi

ori/tamma Varsan nimi
s. 00.00.0000
i. Hevosen nimi

ori/tamma Varsan nimi
s. 00.00.0000
i. Hevosen nimi

Kilpailukalenteri

Näyttelymenestys

RCH (4,5+4,5+4+3,5+4+3,5+3,5+3+3+3 = 36,5)

ERJ (3 sij. - 1 voittoa)

30.11.2014 Virtuaalitalli Zafir, 40cm, 3/20
26.03.2015 Moana part breds, 50cm, 3/40
16.04.2015 vrt Wuki, 50cm, 1/29

MUUT (+CUPit)

22.11.2014 Oak Hill Event Park, VSN, lk 2, RCH (2/6)
05.04.2015 Tuiskulan talli, VVJ tarina, lk 3, 1/4

KRJ (11 sij. - 2 voittoa)

15.03.2015 Thrillium, Helppo B, 3/100
27.03.2015 Juksula, Helppo B, 5/60
28.03.2015 Juksula, Helppo B, 4/60
28.03.2015 Juksula, Helppo B, 3/60
30.03.2015 Juksula, Helppo B, 2/60
31.03.2015 Juksula, Helppo B, 7/60
01.04.2015 Juksula, Helppo B, 3/60
04.04.2015 vrt Wuki, Helppo B, 8/100
07.04.2015 vrt Wuki, Helppo B, 1/100
11.04.2015 Concorrenza, Helppo B, 3/29
20.04.2015 Rohkelikko, Helppo B, 1/36

VVJ (24 sij. - 6 voittoa)

21.11.2014 Brendan, vaikea yks., 2/29
24.01.2015 Wyrda Horses, vaikea yks., 4/30
28.01.2015 Tuiskulan talli, vaikea yks., 4/40
20.02.2015 Viisikko, Vaikea, yhd.yksilö, 3/21
22.03.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 2/25
24.03.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 3/25
24.03.2015 Prime Sporthorses, Vaikea, yhd. yks., 3/23
29.03.2015 Prime Sporthorses, Vaikea, yhd. yks., 3/23
30.03.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 5/25
31.03.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 3/25
02.04.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 1/25
02.04.2015 Virtuaalitalli Dei, Vaikea,yhd.par., 1/11
04.04.2015 Prime Sporthorses, Vaikea, yhd. yks., 4/23
04.04.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 1/25
06.04.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 1/25
07.04.2015 Kilpailukeskus Reiter, vaikea yhd.yks., 1/25
07.04.2015 Virtuaalitalli Dei, Vaikea,yhd.par., 2/11
09.04.2015 Virtuaalitalli Dei, Vaikea,yhd.par., 2/11
10.04.2015 Virtuaalitalli Dei, Vaikea,yhd.par., 2/11
11.04.2015 Wyat Shetlands, Vaikea, yhd. yks., 1/22
30.04.2015 Breandan, Vaikea, yhd.yks., 2/22
15.05.2015 Wyat Shetlands, vaikea, yhd.yks., 6/40
17.05.2015 Wyat Shetlands, vaikea, yhd.yks., 5/40

Päiväkirja ja valmennukset

05.04.2015 - VVJ tarinakilpailun tarina, kirjoittajana Wuuki.

Pääsiäismuna on koristeltu yhdessä kolme vuotiaan lapseni kanssa, joten tällä on minulle enemmän tunnearvoa. Meillä ei ollut mitään tiettyä suuntaa, vaan lätkimme kaikkea sekaisin. Lapseni lempiväreihin kuuluu punainen ja keltainen, niiden räikeiden värien takia, joten kuvassa sitä on ja paljon.

00.00.0000 - Valmennus, valmentajana

valmennus

Ikääntyminen

Täyttänyt 4-vuotta 20.10.2014
1v - 29.09.2014
2v - 06.10.2014
3v - 13.10.2014
4v - 20.10.2014
5v - 20.12.2014

6v - 20.02.2015
7v - 20.04.2015
8v - 20.06.2015
9v - 20.08.2015
10v - 20.10.2015

11v - 20.12.2015
12v - 20.02.2016
13v - 20.04.2016
14v - 20.06.2016
15v - 20.08.2016

16v - 20.10.2016
17v - 20.12.2016
18v - 20.02.2017
19v - 20.04.2017
20v - 20.06.2017
21v - 20.08.2017
22v - 20.10.2017
23v - 20.12.2017
24v - 20.02.2018
25v - 20.04.2018
26v - 20.06.2018
27v - 20.08.2018
28v - 20.10.2018
29v - 20.12.2018
30v - 20.02.2019

VIRTUAALIHEVONEN ** ulkoasu © VRL-02116 ** otsikon kuvan © Tiia T. **